Начало НОВИНИ Кралица Елизабет II: на колко се оценява короната на Свети Едуард, най-важната...

Кралица Елизабет II: на колко се оценява короната на Свети Едуард, най-важната в Обединеното кралство?

0

Кралица Елизабет II беше една от най-важните фигури в британските кралски особи. През последните си 70 години на трона той натрупа огромно богатство, вариращо от грандиозни замъци до безценни бижута. Но най-емблематичната част, която владее монархът на Обединеното кралство, е короната на Свети Едуард.

Това историческо съкровище е украсено с полускъпоценни камъни и е направено през 1937 г. за коронацията на крал Чарлз II. В момента това безценно произведение е изложено в Лондонската кула заедно с други бижута на британски кралски особи. Знайте колко е ценена короната на Сан Едуардо.

Короната на Свети Едуард е най-важната част, притежавана от британското кралско семейство. Той е украсен с полускъпоценни камъни и се състои от масивна златна рамка, която тежи 2,23 кг, според информацията на сайта на Лондонската кула.

Въпреки че дълго време се искаше да се изчисли паричната стойност на това историческо съкровище, финансовият портал SavingSpot проведе разследване, за да разбере средната цена на всяка част от короната.

Както обясни един от отговорните за разследването пред вестник El País, за изчисляване на броя на каратите и приблизителното тегло на всяко парче от короната на Сан Едуардо е използвано ръководството за размера на скъпоценните камъни на Международното дружество за скъпоценни камъни.

По този начин беше установено, че кадифената шапка и парчето хермелин се оценяват съответно на 3 и 34 щатски долара, като това са най-евтините компоненти, които има короната, според вестник El País. От друга страна, беше определено, че седемте сапфирени парчета възлизат на 2 142 000 щатски долара.

Като добавим описаните суми с останалите елементи – малките орнаменти и златната рамка – се установява, че короната на Свети Едуард струва точно 4 519 709 щатски долара.

Предишна статияСекс, алкохол и ексцесии: профилът на 19-те терористи от атентатите от 11 септември
Следваща статияУкрайна обяви изтеглянето на руските войски от територията си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук