Начало НОВИНИ Ню Йорк обяви извънредно положение заради полиомиелит

Ню Йорк обяви извънредно положение заради полиомиелит

0

Тази неделя, 11 септември, по време на честванията на атаките срещу кулите близнаци, губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул обяви извънредно положение поради разпространението на вирус, причиняващ полиомиелит. Тази мярка ще позволи разширяването на мрежата от ресурси срещу болестта, казаха различни държавни здравни служители на САЩ пред CNN.

„Засилвайки имунизационната кампания, указът незабавно разширява мрежата от администратори на полиомиелитни ваксини, за да включва работници в спешните служби, акушерки и фармацевти, и упълномощава лекарите и регистрираните медицински сестри да издават постоянни заповеди за ваксиниране срещу полиомиелит, които не са специфични за пациентите“, каза губернаторът в изявление.

Тестовете за наблюдение на канализацията, проведени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, откриха проби от полиомиелит в окръг Насау. Това откритие увеличи броя на окръзите с наличие на болестта до пет: съответно окръг Рокланд, окръг Ориндж, окръг Съливан и Ню Йорк.

По същия начин проверките разкриха, че случаят, представен в окръг Насау, разположен на Лонг Айлънд, е свързан с този на Рокланд, разположен в северната част на щата. Пробите са обезпокоителни, тъй като те са вид полиомиелит, който може да причини парализа при хората.

Обявяването на извънредно положение също изисква от доставчиците на здравни услуги да предоставят данни за ваксинация срещу болестта на Министерството на здравеопазването на Ню Йорк. Това, за да се засили имунизацията в районите с най-голяма нужда.

Предишна статияЖълт код за опасно време в половин България
Следваща статияСекс, алкохол и ексцесии: профилът на 19-те терористи от атентатите от 11 септември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук