Начало БЪЛГАРИЯ Началник на сектор и началник на група в столичната „Пътна полиция“ помагали...

Началник на сектор и началник на група в столичната „Пътна полиция“ помагали на Георги Семерджиев

0
Началник на сектор и началник на група в столичната „Пътна полиция“ са двама от полицаите на ръководни постове, помагали на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа в центъра на София с две жертви, пише БНР, позовавайки се на свои източници.

Сред служителите, уличени, че са оказвали съдействие има и служители на охранителна полиция в две районни полицейски управления в София.

При проверките в МВР е установено, че в годините назад служителите са съставяли само актове на Семерджиев, без да докладват случаите на нарушения.

Третият ръководен служител работи в едно от столичните районни полицейски управления.

По-голямата част от работещите във вътрешното министерство, засечени в нерегламентирани отношения със Семерджиев работят в „Пътна полиция“ София. Има и няколко служители на „Охранителна полиция“. Те са спирали бившия футболист през годините за различни нарушения.

При проверките е станало ясно, че част от случаите е трябвало да бъдат докладвани в прокуратурата, но това не се е случвало.

Междувременно се очакват и рокади в ръководството на „Пътна полиция“ към СДВР. Източници на общественото радио твърдят обаче, че те нямат общо със случая, свързан с Георги Семерджиев.

Предишна статияУкрайна обяви изтеглянето на руските войски от територията си
Следваща статияПетролните резерви на САЩ с най-ниското ниво от 1984 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук