Начало БЪЛГАРИЯ Йордан Божилов: Не може да се говори за коренен обрат в конфликта...

Йордан Божилов: Не може да се говори за коренен обрат в конфликта между Украйна и Русия

0
”Освободени са доста територии около втория най-голям град в Украйна – Харков. Тези действия показват способността на украинската армия да освобождава своите територии, но тези места нямат страгтегическо значение според мен”. Това заяви бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов по повод контраофанзивата на Киев в конфликта с Русия.

„Не може да говорим за коренен обрат във военните действия“, категоричен бе бившият зам.-министър на отбраната.

„Това, което имаме като информация е, че руснаците са отстъпили от тези територии, които сега са завзети от украинската армия. Върви и прегрупиране, доколкото разбираме. Имаше информация за тежки сражения вчера в някои направления“, продължи той.

„Нямаме информация от Русия каква е крайната цел, защото една война не се води само заради войната. Тя се води за постигане на политически цели. Първоначално видяхме една цел декларирана като „денацификация“, но в последствие явно се промениха целите“, каза още Йордан Божилов пред bTV.

„Присъединяването към Шенген има много измерения. Единият фактор е усилване на охраната на границата, но има други фактори, които са свръзани с опазване на информация, която върви в Шенгенското пространство, корупция в определени служби, така че трябва и там да поработим „, каза той относно членството на страната ни в Шенген.

Поддържане на оградното съоръжение в едно добро състояние, което да не позволява преминаване. Другото нещо е борба с така наречените „каналджии, засилване на контрола от страната на МВР и Министерството на отраната, така Божилов описа начина, по който България може да се справи с мигрантския натиск, смята експертът.

Предишна статияЗърнопроизводители излизат на протест
Следваща статияКръстовден е! Честваме празника Въздвижение на светия Кръст Христов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук