Начало НОВИНИ Владимир Путин е щял да бъде нападнат на борда на лимузината си,...

Владимир Путин е щял да бъде нападнат на борда на лимузината си, съобщават руски медии

0

Президентът на Русия Владимир Путин щеше да бъде нападнат, докато пътуваше в лимузината си, придружена от обичайните си пет бронирани автомобила, съобщава руският канал General SVR Telegram.

Колата е била „нападната“, но руският президент щял да излезе цял и вече има арести, пише медията. Предполагаемото събитие се е случило, когато Владимир Путин е бил на път към Големия Кремълски дворец (неговата резиденция).

На половината път първата кола на придружителя беше блокирана от линейка. Междувременно вторият се обърна, без да спира, а когато третият (в който пътуваше руският президент) се канеше да направи същото, се чу „силен удар от предното ляво колело“, последван от „струйки дим“, уверява медиумът.

Незабавно делегацията трябваше да намали скоростта поради инцидента и „въпреки проблемите с посоката“ те стигнаха до местоназначението си.

„Началникът на личната охрана на президента и други са отстранени и задържани. Тесен кръг от хора е бил наясно с движенията на президента в този антураж“, уточняват руските медии.

След инцидента тримата служители, които са били в първото превозно средство от антуража (този, който спря кратко), са изчезнали, според руския канал Telegram.

Колата е открита на няколко километра от инцидента, но напълно празна. В линейката, предизвикала катастрофата, е открит мъртъв мъж на шофьорското място.

Тази информация излиза наяве в същия ден, в който президентът на Украйна Володимир Зеленски претърпя пътнотранспортно произшествие по улиците на столицата Киев, докато се връщаше от град Изюм. Украинските власти увериха, че президентът няма сериозни наранявания

Предишна статияГутериш след разговор с Путин: Имам усещането, че сме много далеч от мира
Следваща статияПремиерът свиква среща с областните управители и министри за изборите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук