Начало БЪЛГАРИЯ Вътрешният министър: Отделни звена в системата на МВР са действали в услуга...

Вътрешният министър: Отделни звена в системата на МВР са действали в услуга на Семерджиев

0
„Отделни звена в системата на МВР са действали в услуга на Семерджиев“ – така министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира пред обществената телевизия разследването и „полицейският чадър“ над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“ през юли в София.

По думите му от доклада на инспектората става ясно, че различни подразделения са действали по различен начин – някои са спазвали стриктно задълженията си, докато други в определени моменти са подхождали по начин, по който нито законът предвижда, нито предвиждат правилата в МВР по отношение на Георги Семерджиев.

„Не може да се говори за цялостна координация. Може да се говори за отделни случаи, в които отделни звена в системата са действали в услуга на Семерджиев“, посочи министърът.

„Има някои неща, които са фрапантни като това, че той е бил задържан и пуснат да избяга след задържането, което е абсурдно. Имало е достатъчно полицейски сили и има ясно разписан протокол как се действа в такива случаи, за да се обезвреди и обезпечи лицето след като е задържано. След като е бил задържан, той е бил допуснат сама да отиде до автомобила си под претекст да се освободи от накитите, които има и да се върне при полицаите, което е абсурдно – това е един от случаите преди катастрофата“, заяви министърът на вътрешните работи.

Предишна статияПремиерът свиква среща с областните управители и министри за изборите
Следваща статияСАЩ обявиха нова военна помощ за Украйна за 600 млн. долара, санкционираха Кадиров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук