Начало НОВИНИ Обединеното кралство и светът се сбогуват с Елизабет II на тържествено погребение...

Обединеното кралство и светът се сбогуват с Елизабет II на тържествено погребение в Лондон

0

В Уестминстърското абатство, храм на британските монарси, Елизабет II получи погребение, белязано от присъствието на президенти, крале, принцове, министър-председатели, посланици и специални гости от цял ​​свят.

С пищността и тържествеността, каквито изискват държавните погребения, и сред силни мерки за сигурност, Елизабет II беше уволнена в понеделник от стотици представители на страни, с които трябваше да поддържа и укрепва дипломатическите си отношения през седемте десетилетия като държавен глава на Обединеното кралство.

Когато пое трона на 6 февруари 1952 г., само на 25-годишна възраст, Елизабет II помогна за укрепването на тези връзки, след като нацията започна да се възстановява след участието си във Втората световна война, за да победи нацистка Германия.

Водени от крал Чарлз III, който се възкачи на трона след смъртта на майка си, цялото британско кралско семейство, включително принцовете на Уелс, Уилям и Катрин, с две от трите им деца — принцовете Джордж и Шарлот —; и херцозите на Съсекс, Енрике и Меган; Елизабет II беше уволнена с пълни почести.

Гостите на погребението
Кралят и кралицата на Испания, Фелипе VI и Летисия, седнали в абатството заедно с емеритуса, Дон Хуан Карлос и Доня София, бяха сред повече от 2000 гости на тази религиозна церемония, от които 200 бяха държавни глави и високопоставени лица. 

Предишна статияЯпония: Девет милиона души са евакуирани след ударите на супертайфуна Нанмадол
Следваща статияРъст на случаите на туберкулоза у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук