Начало НОВИНИ Путин защитава „суверенната“ политика на Русия пред Общото събрание на ООН: „Няма...

Путин защитава „суверенната“ политика на Русия пред Общото събрание на ООН: „Няма да се отклоним“

0

Руският президент Владимир Путин обеща във вторник да продължи своята „суверенна“ външна политика и осъди желанието за „хегемония“ на САЩ пред Общото събрание на ООН, белязано тази година от офанзивата на Москва в Украйна.

Путин изпрати своя външен министър Сергей Лавров в Ню Йорк. Освен това се разбра, че на тазгодишното Общо събрание не е предвидено послание от руския държавен глава в контекста на интервенцията в Украйна.

Получавайки акредитивните писма на новите посланици в Москва във вторник, Путин произнесе реч, която можеше да заеме неговото място на 77-ото издание на асамблеята: „За съжаление, развитието към многополярност среща съпротива от тези, които се стремят да запазят хегемонна роля в света дела и се стреми да контролира всичко: Латинска Америка, Европа, Азия и Африка”.

„Трябва да се каже ясно: тези, които са в позиция на хегемония, се справят доста добре от доста време, но това не може да продължава така вечно. Това е невъзможно“, добави той.

„Ние, Русия, няма да се отклоним от нашия суверенен път. Като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, ние възнамеряваме да продължим да насърчаваме обединяваща международна програма и да допринасяме за разрешаването на сериозни регионални кризи“, уточни той.

За първи път от началото на пандемията от COVID-19 Общото събрание на ООН ще се проведе лично и на него ще присъстват различни световни лидери и държавни глави.

Откриването на дипломатическата среща беше ръководено от генералния секретар на субекта Антониу Гутериш. Дипломатът предупреди за „перфектната буря“, която надвисва над планетата и която ще предизвика „зима на протести“.

Предишна статияСилно земетресение е регистрирано в Мексико в деня на националното учение
Следваща статияОсем пострадали при катастрофа с автобус на градския транспорт в София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук