Начало БЪЛГАРИЯ Панчугов: За пореден път политиците не говорят с решения на проблемите, а...

Панчугов: За пореден път политиците не говорят с решения на проблемите, а боравят със страховете на хората

0
Политиците за пореден път не говорят с решения на проблемите, а боравят със страховете на хората. Част от тези притеснения до голяма степен са привнесени, създаваше се усещането за криза. Това каза пред Bulgaria ON AIR политологът Христо Панчугов.

„Това усещане за криза се дължи на желанието да се поддържа високо ниво на заплаха, което да прокарва определен тип външнополитически интереси. Има проблем с инфлацията, но българската икономика продължава да е с ръст. Вероятно ще има криза с газа, но това е пренебрежимо малка част от икономиката ни. Изцяло измислена и привнесена е темата за цената на тока“, обясни той.

„Нито един от основните политически играчи не се е опитал да даде отговор на въпроса кой ще управлява след изборите. Това няма как да създаде мотивация за гласуване и да убеди хората, че следващият парламент ще е различен“, добави Панчугов.

Според политолога избирателната активност ще бъде функция на това доколко хората виждат своя тип представителство.

„Мнозинството от хората, които няма да гласуват, се вълнуват от друг тип проблеми, които не са във фокуса“, изтъкна Панчугов и посочи като пример промяната на политическия модел.

„Има доста сериозни аргументи срещу президентските републики. Основният е, че почти всички са диктатури. Има една единствена функционираща такава – САЩ. И там президентската институция започва да се задъхва. Президентските републики засилват конфликта“, коментира още Христо Панчугов.

Предишна статияПутин обяви частична мобилизация в Русия от днес, 21 септември
Следваща статияКристин Лагард: ЕЦБ взема мерки за спиране на инфлацията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук