Начало НОВИНИ Китай: САЩ изпращат опасни сигнали по тайванския въпрос

Китай: САЩ изпращат опасни сигнали по тайванския въпрос

0

Китай обвини Съединените щати, че изпращат „много погрешни и опасни сигнали“ по тайванския въпрос, предаде Ройтерс.

Китай направи това изявление, след като американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви на китайския външен министър Ван И, че съхраняването на мира и стабилността на Тайван е от ключово значение за САЩ.

Тайван беше във фокуса на 90-минутния „директен и честен“ разговор на Антъни Блинкън с Ван И, заяви американски представител пред журналисти. Двамата високопоставени дипломати са в Ню Йорк за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

„Държавният секретар бе пределно ясен, че, в съгласие с дългогодишната ни политика за един Китай, която не се е променила, съхраняването на мира и стабилността в региона на Тайванския проток е от ключово значение“, изтъкна американският представител.

В свое изявление китайското външно министерство заяви, че САЩ изпращат „много погрешни и опасни сигнали“ по тайванския въпрос.

„Тайванският въпрос е част от вътрешните работи на Китай и САЩ нямат право да се месят по отношение на това какъв метод ще бъде използван за решаването на този въпрос“, се казва в изявление на Ван И, разпространено от китайското ведомство.

Предишна статияИзключват VI енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт
Следваща статияВтори ден на референдуми в 4 области на Украйна за присъединяване към Русия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук