Начало НОВИНИ Постфашистката партия води на изборите в Италия според екзитпол

Постфашистката партия води на изборите в Италия според екзитпол

0

Постфашистката партия Братя на Италия, водена от Джорджия Мелони, води на изборите в Италия тази неделя, според екзитполове, безпрецедентно събитие от края на Втората световна война.

Постфашистката формация получи между 22% и 26% от гласовете, доста над своите крайнодесни съюзници в Ла Лига Матео Салвини (8,5%-12,5%) и Forza Italia (6%). -8%), от консерватора Силвио Берлускони.

За първи път в историята от 1945 г. формация, която идва от неофашистката традиция, ще управлява Италия благодарение на факта, че се представи с дясна коалиция, която ще получи общо между 36,5% и 46,5% от гласовете..

Демократическата партия (PD), основната партия вляво, не успя да мобилизира електората, за да спре настъплението на крайната десница и трябваше да се задоволи с цифра, която варира между 17% и 21%.

Движението 5 звезди, насочено срещу системата на властта (M5E), получи между 13,5% и 17,5% от гласовете, което е под неговия исторически резултат от повече от 30%, постигнат през 2018 г.

„Според екзитпола това е исторически резултат. Дясната коалиция ще получи най-високия процент гласове, регистриран някога от десни партии в историята на Западна Европа от 1945 г. до днес“, отбеляза италианският изследователски център CISE в бележка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук