Начало НОВИНИ Германия ще направи всичко, за да предотврати пряк конфликт между Русия и...

Германия ще направи всичко, за да предотврати пряк конфликт между Русия и НАТО

0

Германия няма да действа сама при доставката на оръжия за Украйна и ще направи всичко възможно, за да предотврати пряк конфликт между Русия и НАТО. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц в интервю за вестник Neue Zürcher Zeitung.

„Позицията на федералното правителство е ясна: не действайте сами. Така ще бъде и занапред, заяви Шолц, в отговор на въпрос за доставката на Киев на германски танкове. Ситуацията в Украйна обаче, каза той, „е много динамична и Германия непрекъснато преоценява ситуацията“, цитира news.bg.

Но политическият курс на страната, както посочи ръководителят на германското правителство, „остава ясен“.

„Германия, доколкото е по силите ѝ, подкрепя Украйна и в същото време прави всичко възможно, за да предотврати пряк конфликт между НАТО и Русия, заключи Шолц и добави, че това е в основата на всички решения. Това отговаря и на волята на огромното мнозинство от гражданите“, обобщи германският канцлер.

Припомняме, че през последните седмици Германия беше подложена на особено остри критики от страна на Украйна и представители на редица страни от НАТО за това, че не изпрати на Киев необходимите за настъпателни бойни действия танкове и бойни машини на пехотата.

Предишна статияБългария сред 15 страни от ЕС с искане за таван на цените на газа
Следваща статияОбединеното кралство планира да увеличи притока на мигранти, за да облекчи недостига на работна ръка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук