Начало НОВИНИ Референдумите в окупираните територии завършиха със съветски резултат

Референдумите в окупираните територии завършиха със съветски резултат

0

Администрациите на окупираните територии на Украйна очаквано отчетоха крупен успех на „референдумите“ за присъединяване към Русия. Управляващите в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики се доближиха плътно до практиките от съветските времена, в Запорожието и Херсонска област са малко по-скромни, коментира bbc.ru.

В ЛНР например 98,42% са гласували за присъединяване към Русия, в ДНР – 98,69%. В Запорожка област организаторите решиха да се задоволят с малко по-ниски резултатите – 93,11% „за“. В Херсонска област са „най-скромни“ – 87,05% са гласували за преминаването към руско управление.

Очаква се още днес „губернаторите“ на тези области да се обърнат към руския президент Владимир Путин с молба окупираните територии да бъдат включени в състава на Руската федерация. В изявление преди седмица Путин каза, че ако резултатите са положителни, той бързо ще удовлетвори подобна молба.

Референдумите в окупираните райони не се признават от почти нито една страна, дори от верните съюзници на Русия Унгария и Турция. САЩ, ЕС, ООН и НАТО заявиха, че те не отговарят на никакви стандарти и са опит на Русия да оправдае по някакъв начин войната в Украйна.

В социалните мрежи се появиха множество снимки и видеа за драстични нарушения по време на гласуването. Тъй като желаещите да гласуват не бяха много, властите изпратиха избирателните комисии да обикалят по домовете на избирателите, придружени от тежко въоръжени военни. Според тях това се прави от „съображения за сигурност“.

Предишна статияТрима души загинаха при удар от мълния в София
Следваща статияКатастрофа с автобус блокира “Цариградско шосе”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук