Начало НОВИНИ Обединеното кралство планира да увеличи притока на мигранти, за да облекчи недостига...

Обединеното кралство планира да увеличи притока на мигранти, за да облекчи недостига на работна ръка

0

Британският премиер Лиз Тръс планира да разшири квотите за влизане на мигранти в Обединеното кралство, за да облекчи липсата на работници в сектори като социални услуги, селско стопанство и транспорт, според вестник The Times в неделя.

Правителството ще обяви през следващите седмици разширяване на списъка от сектори, които могат да привлекат служители в чужбина, което не установява разлики между работници от Европейския съюз (ЕС) и останалия свят.

Премиерът също така оценява намаляването на изискването за предварителни познания по английски език, което според някои работодатели затруднява наемането, според британския вестник.

Наред с други професии, изпълнителната власт ще насърчи пристигането на телекомуникационни инженери, за да допринесе за целта си да предложи широколентов интернет на 85% от британските домове през 2025 г.

При ниво на безработица от 3,6%, Британската служба за национална статистика (ONS) изчислява, че в Обединеното кралство има 1,26 милиона незаети работни места.

Секторът на социалните услуги се нуждае от допълнителни 105 000 служители, медицински сестри от 40 000 и транспорт от 100 000, докато селскостопанският сектор изисква допълнителни 30 000 визи за сезонни работници.

Предишна статияГермания ще направи всичко, за да предотврати пряк конфликт между Русия и НАТО
Следваща статияСеверен поток: Западът укрепва сигурността на тръбопровода, обвинявайки Русия за „саботаж“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук