Начало НОВИНИ Папа Франциск: Войната между Русия и Украйна е световна война

Папа Франциск: Войната между Русия и Украйна е световна война

0

По време на пътуването си до Казахстан папа Франциск заяви, че е грешка конфликтът в Украйна да се нарича руско-украинска война. Според него в действителност това е световна война, съобщиха от Ватикана.

Според медии, близки до Ватикана, папата се е срещнал с някои свещеници йезуити по време на посещението си в Казахстан в средата на септември, предаде анадолската агенция.

Според тях по време на посещението папата е направил изявление пред йезуитското издание „La Civilta Cattolica“. По време на срещата е говорил и за продължаващата руско-украинска война.

„Войната е в ход. Мисля, че е грешка да се мисли за нея като за каубойски филм, в който има добри и лоши момчета. Също така е грешка да се мисли, че това е война между Русия и Украйна. Не: това е световна война“, заяви папа Франциск.

Папата също така отбеляза, че посещение в Украйна е възможно. На този етап не е на дневен ред.

Папа Франциск разказва, че при посещението си в Казахстан, при него са дошли украински гости. Един от тях е бил военният офицер, който е отговорен за последната размяната на военнопленици между Русия и Украйна. Той му е предал списък с 300 пленници. След това папа Франциск е предал този казус директно на руския посланик.

Предишна статияПолицейски акции срещу търговията с гласове в страната, има задържани
Следваща статияПутин ще ратифицира този петък анексирането на няколко украински територии към Русия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук