Начало БЪЛГАРИЯ Илиян Василев: Срочно до Радев и Борисов

Илиян Василев: Срочно до Радев и Борисов

0
Основанията да бъдете подведени под съдебна отговорност за държавна измяна, защото сте пренебрегнали заключенията на специалните служби и сте действали на ”своя глава” в случая с Турски поток, току що получиха потвърждение. На 17 септември т.г. нидерландският регулатор отне лиценза на компанията „Южен поток БВ“, която е собственик и експлоатира проекта Турски поток, с което всички договори със западни компании за поддръжка на този газопровод /морската част в Черно море/ отпадат.

С което пък вероятността от тотално прекратяване на газоподаването при авария нараства експоненциално, тъй като няма кой да замести западните компании – поддръжката е изключително високотехнологична, тъй като тръбопроводът преминава по дъното на Черно море на над 2 км дълбочина и авариите не са рядкост.

Да поясна, защото може и да не разберете. Отнемането на лиценза от Холандия, означава, че компанията не може да оперира на територията на ЕС.

Това, което не казахте на българските граждани – за причината да наредите да влезем в този дълг и да построим този газопровод, е само защото вие – Радев и Борисов, сте дали лични гаранции на Путин (!?!) за завършването на газопровода.

Въпрос е на време, кога газоподаването през Турски поток ще спре, а заедно с него вашият любим Орбан ще изпадне в несвяст, защото резервният вариант през Украйна също не работи.

И тогава – равносметка на „гениалността“ на двамата ни топ ръководители – плащанията на Газекспорт към Булгартрансгаз спират, но не спират плащанията по дълга на Балкански поток. Това, за което предупреждавах, че Булгартрансгаз може да изпадне в състояние на неплатежоспособност заради личните ви гаранции към Путин.

 

Очаквайте подобно развитие и по казуса с Лукойл. Дерогацията, дерогацията, но войната между Русия и Запада е вече открита.

И накрая – знаете ли колко струва оборудването на Росатом, което е на площадката на АЕЦ „Белене“? Нула. Никакъв шанс Росатом да получи право да работи на територията на ЕС.

Честито, на Първанов, на Овчаров, на Станишев, на най-главния от тях Борисов, на Радев – на всички радетели на енергийното ни обвързване с Владимир Путин. Не е като да не съм Ви предупреждавал.

Дойде време за плащане на сметките. Вие, своето си го прибрахте и тънете в разкош.
На 2 октомври ще прехвърлите сметката на всички избиратели. Защото те нямат вашето богатство, нямат вашите скъпи къщи, сметки в банки, скъпи коли, охолен живот, кюлчета в чекмеджета, хотели. Имат само високи лихви и кредити, които трябва да плащат.
Честито на печелившите.

Предишна статияБългария закъса с енергийните промени за Плана за възстановяване
Следваща статияОператорът на „Турски поток“ – без лиценз за транспортиране на газ по дъното на Черно море

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук