Начало БЪЛГАРИЯ Ивайло Дичев: Няма друг вариант за правителство, освен лидерите на ПП и...

Ивайло Дичев: Няма друг вариант за правителство, освен лидерите на ПП и ГЕРБ да се оттеглят

0
Няма друг вариант за съставяне на правителство при този изборен резултат, освен лидерите на ГЕРБ и ПП да се оттеглят от премиерския пост, това коментира журналистът и културен антрополог проф. Ивайло Дичев по bTV. Този, който трябва да отстпъли, е преди всичко Борисов, коментира той.

Според Дичев всички страни в Южна Европа са преминали през подобна криза в съставянето на парламентарно мнозинство и правителство. Всяка страна е намерило своето решение, като например даването на бонус от допълнителни места на първия на изборите, вдигане на прага за влизане в парламента, въвеждане на мажоритарен принцип – частично или изцяло, коментира той.

„Трябва големите партии да потърсят таково решение, може би трябва да поканят и президента”, заяви проф. Дичев. Той подчерта, че въпросът как да се улесни излъчването на правителство у нас се поставя все от малките партии, както беше с ИТН и предложението им за президентска република. Това обаче е само с предизборни цели и не могат да се осъществят без големите политически сили, подчерта Ивайло Дичев.

Предишна статияПри 99,4% обработени протоколи: 7 партии влизат в 48-то НС
Следваща статияКоалиция с ГЕРБ няма да правим, категоричната позиция на Андрей Гюров от ПП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук