Начало БЪЛГАРИЯ Борисов: Никакви претенции нямаме, с изключение на това, че Рашков не може...

Борисов: Никакви претенции нямаме, с изключение на това, че Рашков не може да е вътрешен министър

0

„Готов съм да направя всякакви компромиси и отстъпки в името на народа“. Това заяви лидерът на ГЕРБ.

„Народът на никого не даде самостоятелно право да управлява. Народът каза „Стига сте враждували, намерете начин, защото всички избиратели страдат еднакво”, заяви още Борисов. „Никакви претенции нямаме, с изключение на това, че Рашков не може да е вътрешен министър. Просто народът не го избра”, заяви бившият премиер.

„Откъде идва това самочувствие на Асен Василев, когато е загубил изборите и казва: „Нека ГЕРБ да дойдат и да оправят нещата. Той знае какво е състоянието, в което остави страната. То е крах. Той знае какъв обран бостан е оставил”, добави Борисов.

„Не виждам някакъв изход – вариант, в който ГЕРБ, заедно с ДПС или с Янев, или с „Възраждане”, да управлява, при положение че ние сме най-праволинейната евроатлантическа партия с всичките си заявки. Но не виждам и друг вариант за управление. Ако те ни откажат на нас, ние ще откажем на тях”, обяви Борисов.

„Като се върнат преговорните екипи – след една или две седмици, и кажат, че по 5-6-7 неща няколко партии са съгласни, ще кажем: „Дайте министрите”. Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа”, каза Борисов.

Предишна статияВучич към украинския посланик: Няма да позволим и на много по-силните да се намесват в делата ни
Следваща статияЯпония твърди, че ракета, изстреляна от Северна Корея, може да е паднала в Тихия океан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук