Начало БЪЛГАРИЯ Станишев: Нинова да дава оставка, БСП е в шизофренично положение

Станишев: Нинова да дава оставка, БСП е в шизофренично положение

0

Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, защото в противен случай ще продължим да ровим по дъното.

Това каза лидерът на ПЕС и евродепутат от БСП Сергей Станишев по бТВ. Лидерът на левицата трябва да понесе отговорността си за ниския резултат на предсрочните избори.
БСП е на историческото си дъно, на пета позиция. 

Той допълни, че познава бивши симпатизанти на левицата, които сега са гласували за „Продължаваме промяната“ заради пенсионната политика на Асен Василев. 

„БСП изпадна в една шизофренична ситуация, когато каза „Ние сме против санкциите срещу Русия“, но участват в правителство, което ги наложи“, каза още лидерът на ПЕС.

„Не ми е безразлично бъдещето на БСП и левицата, ще помагам БСП да се възстанови, защото това унизително положение трябва да бъде прекратено“, каза той.

„Четвърти избори за 18 месеца е скандално. Това е тежка диагноза за българската политическа система. Хората чакат партиите да формират коалиции“, каза Станишев. Той допълни, че партиите в момента играят „ритуален танц“, при който всеки обвинява другия, че не е формирано правителство.

„Хората очакват да се решат най-острите им проблеми и затова е нужен работещ парламент, партиите са длъжни да си говорят по някои теми“, каза още той.

Предишна статияМиков: Нещата могат да се случват и без БСП
Следваща статияЕП обсъжда присъединяването на България и Румъния към Шенген

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук