Начало БЪЛГАРИЯ ПП няма да участва в разговори с ГЕРБ за кабинет

ПП няма да участва в разговори с ГЕРБ за кабинет

0

Водачите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев провеждат брифинг в БТА, на който споделят политическите си планове и парламентарни приоритети.

„Ние ще бъдем конструктивна опозиция. Няма да пречим на сформирането на кабинет“, заяви Асен Василев. Но беше категоричен, че ПП няма да участва в преговори за правителство с мандат на ГЕРБ-СДС. Ако се стигне до мандат на друга формация, включително и тяхната, ще се проведат вътрешнопартийни обсъждания, след които ще се вземе решение.

Кирил Петков изреди основните приоритети на ПП в следващия парламент: закон за антикорупционната комисия с разследващи функции; въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор от български съдия; увеличаване на минималната работна заплата на 50 процента от средната заплата; увеличаване на пенсиите с 20 процента; нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи за ток, газ, вода и парно на база консумация; вдигане на данъчния кредитт за младите семейства с деца; таван за цената на тока и газа за българския бизнес; и др.

„Ясно ще бдим за тяхното изпълнение и ще сме готови да работим с всичките политически сили за тяхното изпълнение“, декларира Петков.

Предишна статияШвеция може да предостави 8 „Грипен“-а до идването на новите изтребители
Следваща статияИлиян Василев: За да работиш с ГЕРБ, трябва да амнистираш корупцията на Борисов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук