Начало БЪЛГАРИЯ Първан Симеонов: Партиите не искат да управляват и предпочитат отговорността да е...

Първан Симеонов: Партиите не искат да управляват и предпочитат отговорността да е на Радев

0
Не мисля, че някоя от водещите партии се натиска в момента да прави правителство. Те предпочитат да оставят нещата в ръцете на президента Румен Радев. Намираме се в една ситуация, в която хората не искат да гласуват, а политиците не искат да управляват.

Това заяви пред Нова телевизия политологът Първан Симеонов.

Според него от “Продължаваме Промяната” трябва да откажат предложението на ГЕРБ и Бойко Борисов за широка коалиция. Пред bTV Александър Дунчев от ПП заяви, че вече е взето решение, но то ще стане ясно в 11 ч. днес.

“То е добре, че не се разпаднаха, а се запазиха и имат възможността да бъдат автентичен полюс в българското общество, те са напипали много автентичен сегмент, сега могат да гледат сеира на Борисов и на едни следващи избори биха могли да вземат повече гласове и да бъдат в по-силна позиция. Но тук има едно голямо „но“. И то е дали пък българите няма да накажат едно такова поведение. Защото ако българите видят в ПП пречка за съставяне на правителство, това ще бъде наказано”, коментира той.

Според него е трудно да се направи правителство в рамките на 48-мото Народно събрание. Симеонов не изключи диалог между ГЕРБ и „Демократична България“, но за да се случи това, трябва да има още избори.

Предишна статияМО се отказа от скандалната поръчка за храна за армията за 12 млн. лв.
Следваща статияИлия Вълков: Не бива да се обръща внимание на циркови поведения като това на лидера на „Възраждане“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук