Начало БЪЛГАРИЯ Илиян Василев: За да работиш с ГЕРБ, трябва да амнистираш корупцията на...

Илиян Василев: За да работиш с ГЕРБ, трябва да амнистираш корупцията на Борисов

0
Засилва се натиска върху ДБ, очевидно я смятат за слабото звено, за да подкрепи някаква форма на кабинет с ГЕРБ. В ДБ има хора, които се изживяват като ”професионални политици” и те са най-уязвими.

Намесиха и Румен Радев като фактор – от едната страна Възраждане, от другата Румен Радев като „плашило“ – „харесва ли ви да ви управлява Радев?“, което трябва да отведе ДБ до някаква форма на програмно разбирателство с ГЕРБ. Сори, но ГЕРБ може да си управлява както си поиска. Дори няма да говоря за „амнистията“, защото именно амнистията от 1997 година опропасти прехода, защото зомбитата се върнаха на власт само след 4 години, а през цялото време торпилираха правителството на ОДС.

 

Това ли искате да се случи след няколко години – да възкръсне ГЕРБ и Борисов и пак да ви управляват да края на дните ви, като купуват и контролират избори по модела Орбан.

У нас имаме незавършен разговор за отговорността, за морал и грях, за престъпленията и наказанията, но не като някаква абсолютни червени линии, а като репери за бъдещото управление и за обществената вяра, че управлявани и управленци могат да съвместят ценностни на лично и обществено равнище. Нали за това хората не отиват да гласуват – защото са изолирани, отчуждени от логиката на управляващите.

 

За друго ми е думата – основният проблем на българската демокрация и нейните язви е нездравия и фундамент, защото отказваме като народ да решим проблемите за моралния и ценностния избор. Виждате простата агресивност на техния представител Добрев – само завършен наивник може да вярва, че с тези хора може да има някакво разбирателство.

 

За да работиш с ГЕРБ трябва да амнистираш корупцията на Борисов, на всички висши политици в ГЕРБ – проследете им личното богатство. Евтини апартаменти, имоти зад граница, всички са милионери. Проблемът не в амнистирането им, а в нагласите и инстинктите, които ще възпроизведат утре същите практики и изпратят същото послание към обществото – ние пак ще ви прецакаме.

 

Това с евроатлантизма е толкова елементарна въдица, че няма накъде. Дори с правителство на ГЕРБ, нищо не пречи да се правят тематични мнозинства – примерно за Украйна. Но в същото време ГЕРБ ще правят тематични мнозинства с ДПС и мафията и вие ще трябва дасе примирявате, защото не можете да промените природата на тези корумпирани типове, тоест ще трябва постоянно да ги амнистирате.

Зная как работи тази машина – нищо случайно не става, няма импровизации – ако видите в екрана някой, той е там за да отправи определено внушение. За това му дават екран.

Та да предупредя ДБ и нейните политици – изобщо не си помисляйте за флиртове с ГЕРБ, дори е спорно дали трябва да преговаряте с Плевнелиев или Паси. Ще катастрофирате.

Борисов никога не е бил искрен в отношенията си, нито партньор, той е хамелеон и вампир на политическа енергия. 12 години изпи кръвта на много свои последователи, на Реформаторския блок, на патриотичните формирования, сега пробута в Парламента Възраждане. Ще го направи всеки следващ път с всеки, когото приласкае. Нека този път бъдат неговите „естествени“ съюзници.

 

И запомнете – щом ДПС и Пеевски са притихнали, значи го контролират. Как, досетете се? Знаят всичко за неговото богатство.

 

Илиян Василев, Facebook

Предишна статияПП няма да участва в разговори с ГЕРБ за кабинет
Следваща статияОгпромен взрив разруши ключовия за Русия Кримския мост

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук