Начало БЪЛГАРИЯ Биков: Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее...

Биков: Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее чашата и да разпадне българската политическа система

0

„Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление“. Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

„Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг“, допълни той.

„Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата… Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие. Ние сме длъжни да опитаме. Заради това сме готови да подадем ръка на тези, които са ни хулили и стигматизирани. Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее чашата и да разпадне българската политическа система. Политическата криза има правила, тя може да бъде решена по неудобен за политическите лидери начин. Когато се правят жертви, когато общественият интерес се поставя над личния и над партийния“.

„Всяка радикализация води до маргинализация“, поясни той.

Източник: БНР

Предишна статияАтака в Запорожие: Руски обстрел в „анексиран“ град уби 17 души
Следваща статияРусия бомбардира масирано центъра на Киев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук