Начало НОВИНИ В Ню Йорк беше обявено извънредно положение поради липса на средства за...

В Ню Йорк беше обявено извънредно положение поради липса на средства за подкрепа на имигрантите

0

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви извънредно положение в града за период от 30 дни в отговор на пристигането на повече от 17 000 латиноамерикански имигранти, които пресякоха южната граница на Съединените щати през последните месеци, с голям брой граждани от Венецуела.

„Имаме нужда от помощ и имаме нужда от нея сега“, каза Адамс на пресконференция. Служителят обясни, че управлението на пристигането на имигранти ще струва общо 1000 милиона долара, нещо, което надхвърля фискалните ограничения на града, който никога не спи.

„Ние сме на ръба на пропастта. Въпреки че състраданието ни е неограничено, ресурсите ни не са”, каза кметът, който е предоставил убежище на общо 61 000 души.

Според Адамс през последните месеци републиканските щати Тексас, Аризона и Флорида изпращат автобуси, пълни с бежанци, в демократичните райони. Това, за да окаже натиск върху Джо Байдън, президент на САЩ, да промени имиграционните закони в страната.

„Хиляди търсещи убежище бяха транспортирани до Ню Йорк и просто захвърлени тук, без предупреждение, координация или грижи. И всеки ден пристигат повече“, критикува той.

„Градът ще остане без средства. Ню Йорк прави всичко по силите си, но ние достигаме границата на възможностите си“, каза той.

Според последните официални данни в Съединените щати има около 500 000 венецуелски имигранти. Много от тях трябваше да прекосят опасната джунгла Дариен и Рио Гранде, разположен на границата между Мексико и северноамериканската нация, за да търсят по-добро бъдеще.

Предишна статияУраганите: защо имат женски имена и как се избират?
Следваща статияАтака в Запорожие: Руски обстрел в „анексиран“ град уби 17 души

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук