Начало БЪЛГАРИЯ Путин: Русия е за преразглеждане на принципите на световната финансова система

Путин: Русия е за преразглеждане на принципите на световната финансова система

0

Русия смята, че принципите на световната финансова система трябва да бъдат преразгледани, тъй като сегашната позволи на „златния милиард“ на планетата да живее за чужда сметка, каза руският президент Владимир Путин, говорейки в четвъртък на срещата на върха на Конференцията по Мерки за взаимодействие и изграждане на доверие в Азия (CICA) в Астана, съобщават руски медии.

„Като много от нашите партньори в Азия, ние вярваме, че е необходимо да започнем преразглеждане на принципите на глобалната финансова система, която в продължение на десетилетия позволяваше самопровъзгласилия се т. нар. златен милиард, който затвори всички потоци от капитали и технологии, до голяма степен да живеят за чужда сметка“, допълни още Путин.

Като първа стъпка, според него, Москва вижда по-активно използване на националните валути във взаимните разчети: „Подобни мерки несъмнено биха помогнали за укрепване на финансовия суверенитет на нашите държави, за развитие на вътрешните капиталови пазари и задълбочаване на регионалната икономическа интеграция.“

Според него е изключително важно, заедно с други регионални форуми и организации, „да продължим да работим активно за разрешаване на възникващи кризисни ситуации и конфликти, да засилим сътрудничеството в противодействието на терористичната заплаха, идентифициране и неутрализиране на екстремистки групи, блокиране на финансовата им подкрепа, борба с трафика на наркотици, потискане на пропагандата на радикални идеи“.

Предишна статияКазусът „Семерджиев“: Няколко полицейски шефове осигурявали „чадър“
Следваща статияС 1,4 млрд. лева повече разходите са направени за пенсии от началото на годината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук