Начало БЪЛГАРИЯ Любен Дилов-син: България взе много кредити, за да плаща популистки решения

Любен Дилов-син: България взе много кредити, за да плаща популистки решения

0

Според него икономическата криза се дължи от една страна на войната в Украйна, но от друга на политически грешки

„В момента имаме игра на „тронове“ в българската политика от „малки императорчета“. „Съединението прави силата“ не е клише. Политическият елит трябва да седна и да се разбере, за да излъчи управление. Вече няма значение на кого е мандатът. В момента има управление на президента, но то няма хоризонт какво да прави“. Това коментира пред БТВ Любен Дилов-син, депутат от ГЕРБ-СДС и почетен председател на „Гергьовден“.

„Факт е, че „Продължаваме промяната“ допуснаха много грешки. Как да решим проблемите, ако не ги кажем? България взе много кредити, за да плаща популистки решения“, допълни той, но призна, че трябва да се смекчи тона към опонентите в политиката.  

„Най-големият грях на Кирил Петков е хаосът, а на Бойко Борисов липсата на диалогичност с най-кресливата сфера в политическия живот. Там той трябваше да има посланици. Ние, колкото и да се караме, ние живеем на една територия. Трябва да спрем да се караме и да се опитаме да решим това, което идва. Въпросът е да има предсказуемо управление“.

Според него икономическата криза в момента се дължи от една страна на войната в Украйна, но от друга на политически грешки: „Първият свободен търг за газови доставки свали цената и доказа, че са били набутвани посредници. За първи път Министерството на културата връща неусвоени 50 млн. лева в бюджета“.  

Относно споровете около руския посланик, той заяви: „Докато Русия е агресор в Европа, не може да има различно поведение. Сега всеки гради политически образ около конфликта за руския посланик Митрофанова, включително и президентът Радев. Той е архитект на създадения хаос и е артистично от негова страна да казва – „стига с този хаос“.

„Няма никакво място за колебание какво да се прави. Има общ протокол на ЕС какво трябва да се прави около Русия и Беларус – не се канят на официални събития, не се отговаря на писма, не се изпращат. Протоколът на Народното събрание трябва да знае това нещо, защото е валидно за цялата държава“, коментира той по отношение на въпроса дали Елеонора Митрофанова да бъде поканена на откриването на 48-ото Народно събрание. 

Предишна статияВладислав Панев: Служебният кабинет показа защо на България не ѝ е нужна президентска република
Следваща статияПутин прекратява „масивните“ атаки срещу Украйна и Зеленски обещава да победи Русия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук