Начало НОВИНИ Най-малко 11 убити оставя „терористична“ атака на руска военна земя

Най-малко 11 убити оставя „терористична“ атака на руска военна земя

0

Руското министерство на отбраната съобщи, че най-малко 11 души са били убити и 15 други са ранени в събота при „терористична“ атака на руски военен полигон в Белгородска област, граничеща с Украйна, съобщи руското министерство на отбраната.

„Двамата терористи бяха унищожени с ответен огън“, се казва в изявление на организацията, което също отбелязва, че нападателите са били от една от бившите съветски страни от Общността на независимите държави (ОНД), въпреки че не се уточнява коя. 

„В резултат на стрелбата 11 души получиха смъртоносни наранявания. Други 15 са хоспитализирани с наранявания с различна степен на тежест и им е оказана съответната медицинска помощ“, съобщиха от руското командване.

Мястото на събитията беше полигон на Западния военен окръг на Белгородска област. Министерството на отбраната посочи, че в тренировъчния лагер се подготвят доброволци, изявили желание да участват в така наречената руска „специална военна операция“ в Украйна.

Миналия септември руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация, за да извади руската военна кампания в Украйна от сегашното блато, в което руските сили бяха принудени да се върнат назад и загубиха обширни територии на изток и запад, на юг от страната. По данни на Министерството на отбраната ще бъдат призовани около 300 000 резервисти, което е малко над 1% от общия мобилизационен ресурс на Русия.

Призивът, който вече засегна повече от 200 000 души, предизвика протести, които бяха потиснати от полицията и масово изселване към съседни страни като Армения, Грузия, Казахстан и Монголия, наред с други.

С информация от EFE.

Предишна статияРумен Гечев: САЩ трябва да платят неустойка за забавянето на доставката на F-16
Следваща статияИскрен Арабаджиев: Планираме увеличение на пенсиите с 12-15% от 1 юли

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук