Начало НОВИНИ Руските войски в Беларус пораждат опасения от ескалация

Руските войски в Беларус пораждат опасения от ескалация

0

„Първите влакове с руски войници, които съставляват регионалните военни сили, пристигнаха в Беларус“, се казва в изявление вчера на беларуското министерство на отбраната, без да се уточнява броят на войниците, изпратени от Русия за тази цел.

Министерството публикува снимки, показващи военни влакове и камиони, както и руски войници, посрещнати от жени, облечени в народни носии с хляб и сол в ръце, традиция на славянското гостоприемство.

Беларуският президент Александър Лукашенко обвини в понеделник Полша, Литва и Украйна в подготовка на „терористични“ атаки и „въстание“ в Беларус и обяви разполагането на тази регионална военна сила.

Запитан в петък за размера на тези нови сили, Лукашенко посочи, че беларуската армия и нейните „около 70 000 души“ ще бъдат „базата“. Той не уточни колко руски войници ще бъдат част от него.

Терористична атака
В края на тази бележка информационните агенции съобщиха доклад от руското министерство на отбраната: „Най-малко единадесет души бяха убити и петнадесет бяха ранени в събота при „терористична“ атака на руски военен полигон в района на Белгород , граничеща с Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук