Начало БЪЛГАРИЯ Внасят в парламента проекта за вторите осем изтребителя F-16

Внасят в парламента проекта за вторите осем изтребителя F-16

0

„Днес в Народното събрание ще бъдат внесени проектът за инвестиционен разход за придобиването на вторите осем изтребителя F-16 BLOCK 70 и инвестиционната план-програма за модернизация на Българската армия“. Това съобщи министърът на отбраната Димитър Стоянов преди старта на 48-ото Народно събрание.

Министърът на отбраната изрази надежда, че двата проекта ще бъдат разгледани от народните представители в най-кратки срокове, съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

Министър Стоянов поясни, че планът за инвестиционен разход за придобиване на вторите 8 самолета F-16 предвижда разсрочено плащане в рамките на 10 години. За тази година предвиденото плащане е в размер на 30 млн. лв., а за следващата година – 42 млн. лв. Схемата за плащане е съобразена със състоянието на икономиката на държавата и е направена така, че да не натоварва бюджета, коментира министърът.

„Говорим за проект за инвестиционен разход за F-16. Още от тази година ще започне плащането по този проект. То е разсрочено за 10-годишен период, като схемата е направена щадящо, така че да откликнем на състоянието на икономиката и на перспективите пред държавата“, коментира министърът.

Той съобщи също, че е подготвил отчет на свършеното в Министерството на отбраната, който ще бъде предаден на следващото ръководство.

Предишна статияЧестваме паметта на Свети Иван Рилски Чудотворец
Следваща статияТрифонов за избора на председател на НС: Не е майтап – трагедия е

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук