Начало БЪЛГАРИЯ Трифонов за избора на председател на НС: Не е майтап – трагедия...

Трифонов за избора на председател на НС: Не е майтап – трагедия е

0

„По отношение на това, което се случва в Парламента мога да бъда много ироничен. Но няма. Защото е тъжно и предполагам, че всички ще се съгласите с това. Защо е такъв тоя Парламент? Защо е такъв футболът? Защо са такива полицаите?“, пита реторично в своя фейсбук профил Слави Трифонов. Той публикува дълъг пост с коментар на патовата ситуация с избора на председател на 48-ото Народно събрание. 

„Е, отговорът е ясен и ние не бива да се срамуваме от това, или ако се срамуваме, е крайно време да направим нещо по въпроса. Българският футбол е такъв, защото ние сме такива. Българските полицаи са такива, защото ние сме такива. И българският Парламент е такъв, защото ние сме такива“, отговаря си сам лидерът на „Има такъв народ“. 

„Е, та нали тези хора са дошли от нас. И футболистите и Българският футболен съюз са българи, и полицаите и полицията са българи, и политиците и Парламента са българи. Тоест, като гледам днешния Парламент, той безусловно ми прилича на огледало, в което се оглеждаме всички ние“, допълва Трифонов. 

„Всички, които сме български граждани, живеем в тази държава, и в крайна сметка носим отговорност и за българския футбол, и за полицията, и за Парламента. Е да де, Слави, ама нали ти и твоите хора направихте партия и вие бяхте част от този Парламент? Е, да де, ама не от този Парламент. От предишните три парламента. И в тях, между другото, си имаше председател на Народното събрание“, води диалог сам със себе си Трифонов в своя пост. 

„Блазня се и да кажа, че и сега съм виновен за това, че те не могат да си изберат председател, ама тоя път обективно няма как. Просто „Има такъв народ“ не е член на сегашния Парламент“, категоричен е Трифонов. Партията не успя да влезе в 48-ото НС, след като не премина 4-процентната бариера на изборите преди 2 седмици. 

„Затова моралът е толкова важен. За всички. И основно за политиците. Защото политиците носят повече отговорности от нас. Заради решенията, които взимат, законите, които правят и фактът, че управляват държавата. Затова, ако искаме де се оглеждаме в това огледало “Парламента” и да ни харесва това, което виждаме, безапелационно трябва много внимателно да избираме. И следващия път, и по-принцип“, обяснява Трифонов. 

„Защото днешният Парламент е голям майтап. Сбърках, не е майтап – трагедия е„, завършва Трифонов своя пост. 

Предишна статияВнасят в парламента проекта за вторите осем изтребителя F-16
Следваща статияПутин обявява военно положение в 4-те анексирани украински области

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук