Начало БЪЛГАРИЯ Христо Иванов: Изходът от политическата криза минава през съдебната реформа

Христо Иванов: Изходът от политическата криза минава през съдебната реформа

0
Разговорът за изход от политическата криза е за това как да се промени системата така, че да не ни се налага да се сочим с пръст. Политическата ситуация може да се нормализира, когато се съгласим, че имаме нужда от независим съд, прокуратура и това дали има доказателства зависи от фактите, а не от политическите интереси. Без да проведем цялостна реформа и елиминиране на корупцията, няма да можем да решим политическата криза, защото гражданите няма да ни позволят.

Това заяви пред депутатите Христо Иванов от „Демократична България“.

По думите на Иванов всеки сговор, сключен независимо от този проблем, ще доведе до отговор.

„Фундаментална криза пред нас е политическата. След поредна вълна на масови протести България не може да сформира трайно управление месеци наред. Това е четвъртият парламент за 18 месеца, напът сме да отидем на следващи избори. Но не е само това – в България през това време има служебно управление, което започна да изглежда като част от някакво ново правило. Все повече институции у нас са извън своите мандати и политическата система не може да ги презареди“, допълни той. 

Съпредседателят на ДБ коментира и войната на Русия в Украйна. Той отново призова България да изпрати оръжие на Киев и да бъде активна на геополитическата сцена в рамките на съюзите, към които принадлежи.

„Не можем да си затваряме очите. Не можем да повтаряме три пъти, че искаме мир и да очакваме, че той ще настъпи. Не става така. Замитането на войната под килима, опитите да се нарича по друг начин, е въпрос за това дали си отговорен или не. България трябва да се погрижи решително. Това може да се направи само в рамките на съюзите, към които принадлежим. Трябва да сме активни членове, не да се опитваме да водим политика на неутралитет“, допълни Иванов. 

По думите на Иванов всеки сговор, сключен независимо от този проблем, ще доведе до отговор.

Предишна статияНовите 240: Депутатите от 48-ото Народно събрание положиха клетва
Следваща статияЧестваме паметта на Свети Иван Рилски Чудотворец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук