Начало НОВИНИ В света има повече от 750 милиона недохранени хора

В света има повече от 750 милиона недохранени хора

0

Доклад на Австралийския институт за икономика и мир (IEP) анализира данни от 228 страни и територии, за да оцени способността им да се справят с предизвикателствата на екологичната деградация. Резултатите показват, че има 27 държави, които са в „критична точка“, която засяга 768 милиона души.

Документът, представен в Лондон, наречен Доклад за екологичните заплахи, разкрива, че броят на недохранените хора в света се е увеличил с 35% през 2021 г., засягайки 27 държави и 768 милиона индивида. 24 от тези правителства са в Африка и Близкия изток. В Латинска Америка Венецуела е страната, която е на 27-мо място.

Според проучването една от причините за тази ситуация на недохранване е продоволствената несигурност. Освен това се очаква да се повиши поради „екологичната деградация, инфлацията и войната между Русия и Украйна“. В този смисъл водният стрес също би бил един от факторите, тъй като възниква, когато повече от 20% от хората нямат достъп до питейна вода.

Докладът за екологичните заплахи предупреждава, че до 2040 г. нации като Гърция, Италия, Холандия и Португалия ще изпитат воден стрес.

Говорейки пред EFE, Стив Килелеа, основател на IEP, насърчи страните да търсят „системни“ решения за справяне с последиците от изменението на климата, с програми за развитие, които се фокусират върху „микропредприятия, които улавят вода и подобряват селското стопанство и в производството с добавена стойност”.

Предишна статияПутин обявява военно положение в 4-те анексирани украински области
Следваща статияАмерикански военни самолети прехващат руски бомбардировачи близо до Аляска

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук