Начало НОВИНИ Путин обявява военно положение в 4-те анексирани украински области

Путин обявява военно положение в 4-те анексирани украински области

0

Владимир Путин, президентът на Русия, обяви днес военно положение в четирите анексирани украински области: Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, както беше обявено в началото на заседанието на руския Съвет за сигурност.

„Конституционните закони за влизането на четирите територии в Руската федерация вече са влезли в сила. Режимът в Киев, както е добре известно, отказва да признае волята и избора на народа“, каза Путин в телевизионно обръщение.

Според указа военното положение ще влезе в сила този четвъртък в четирите области, анексирани на 30 септември.

Путин, чиято разпоредба ще бъде одобрена днес от руския Сенат, обвини Киев, че отхвърля „всяко предложение за преговори“.

„Изстрелите продължават. Загиват невинни хора“, каза той.

Той обвини украинските власти, които той определи като „съучастници на Хитлер“, че прибягват до „терористични методи“, за да тероризират населението на окупираните от Москва територии в източната и южната част на Украйна.

За да подсили сигурността на анексираните земи, Путин издаде указ и за създаването на части за териториална отбрана.

Освен това той осъди, че Киев е изпратил подривни групи на територията на Руската федерация, за да атакуват гражданска инфраструктура, като Кримския мост, както и ядрената.

В тази връзка Путин даде нови правомощия на регионалните началници, за да приемат мерки за сигурност по отношение на населението и критичната инфраструктура.

Във втори указ той въвежда „средно ниво на реакция“ в руските региони, граничещи с Украйна — Краснодар, Белгород, Брянск, Воронеж, Курск и Ростов — в допълнение към анексирания Кримски полуостров.

Следователно ръководителите на тези региони ще могат да евакуират населението, живеещо в определени райони, да въведат специален режим на влизане и излизане от техните територии и да ограничават свободата на движение на жителите в тях.

Що се отнася до Централния и Южния федерален окръг, се въвежда „висока степен на тревога“, а в останалата част на Руската федерация „основна степен на тревога“.

С информация от EFE и AFP

Предишна статияТрифонов за избора на председател на НС: Не е майтап – трагедия е
Следваща статияВ света има повече от 750 милиона недохранени хора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук