Начало НОВИНИ Защо бившият президент Ху Джинтао беше изгонен от Конгреса на китайската комунистическа...

Защо бившият президент Ху Джинтао беше изгонен от Конгреса на китайската комунистическа партия?

0

Малко след като пресата влезе в голямата зала и камерите вече заснеха случващото се, няколко човека се приближиха до Ху, който седеше отляво на президента Си Дзинпин. В този контекст те му наредиха да напусне помещението.

Ху най-накрая излезе от стаята. Секунди преди това обаче той размени няколко кратки думи със Си, който по време на инцидента гледаше напред, без да обръща внимание на случващото се зад него.

Официалната агенция Синхуа заяви чрез Twitter (мрежа, цензурирана в Китай), че Ху е „настоял“ да присъства на заключителната сесия „въпреки факта, че напоследък му е било необходимо време, за да се възстанови“.

„Тъй като той не се чувстваше добре по време на сесията днес, служителите му, за негово здраве, го отведоха в съседна стая за почивка. Вече е по-добре“, се казва в туита.

Други експерти са убедени, че събитието е организирало директното преместване на фракцията на Ху.

Ху Джинтао изчистен от китайските социални медии
Ху дори беше изчистен от китайските социални медии. Междувременно последната публикация, в която се среща името на бившия президент, е от 18 октомври.

Си ще гарантира, на 69-годишна възраст, своя абсолютен контрол над ККП поне през следващите пет години, а въпросите сега се въртят около това кой ще придружава президента през следващите пет години.

С информация от EFE.

Предишна статияСи Дзинпин има повече власт в Конгреса на ККП и е готов за трети мандат
Следваща статияДжорджия Мелони, лидер на крайната десница, положи клетва като министър-председател на Италия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук