Начало БЪЛГАРИЯ Гешев: Ние трябва да решаваме проблемите на българските граждани, защото иначе ще...

Гешев: Ние трябва да решаваме проблемите на българските граждани, защото иначе ще се борим с последствията и трябва да решим тези проблеми тук и сега

0

„Всеобхватна правна реформа трябва да реши реалните проблеми на българските граждани.“ Това заяви в парламента главният прокурор Иван Гешев, според когото в страната има бум на престъпността.

„Ние трябва да решаваме проблемите на българските граждани, защото иначе ще се борим с последствията и трябва да решим тези проблеми тук и сега. Защото българските граждани нямат търпение и то се изчерпва. Защото причината за този бум на престъпността се дължи на бездействие, а може би абдикация – на определени държавни институции. И това са причините за да сме до това положение почти до национална катастрофа с борбата с престъпността. Българската прокуратура ще направи всичко възможно да защити българските граждани“, каза Иван Гешев.

Срещата беше по инициатива на политическата формация на бившия служебен министър Стефан Янев.

„И ние призоваваме за диалог и за решаване на проблемите на българските граждани и за всеобхватна правна реформа, която решава реалните проблеми, а не измислени клишета, които се употребяват с цел политическа употреба или с цел постигане на някакви нелигитимни цели, може би, мотивирани от нещо, което, не бих нарекъл нечисто, но нещо, което не е в интерес на Родината и на българските граждани“, заяви Гешев.

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев изрази мнение, че съдебната реформа не бива да се персонализира и че липсата на взаимодействието на институциите води до усещането за липсата на справедливост.

Източник: БНР

 

Предишна статияСАЩ обвиняват 2 китайски агенти в шпионаж
Следваща статияОбвиняемите по делото за парите в чували от „Хемус“ вече са девет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук