Начало БЪЛГАРИЯ Емануил Йорданов: МВР има проблеми, но Гешев да каже за тези в...

Емануил Йорданов: МВР има проблеми, но Гешев да каже за тези в прокуратурата

0

„Иван Гешев говори като лидер на опозиционна партия. Политическото му говорене е подготовка за политическа кариера. Може би ще видим Гешев в ново амплоа. Не знам защо някой не му зададе въпроса – какво работи“. 

Това каза пред БНР Емануил Йорданов, бивши министър на вътрешните работи. 

И допълни, че между престъпността днес и тази през 90-те, каквито аналогии прави главният прокурор, няма място за сравнение: 

По онова време имаше силни престъпни групировки в отлични отношения с властта, рекетът беше първобитен, престъпността беше на улиците. Сега нещата са съвсем различни“. 

Според Йорданов в МВР има проблеми, но когато Гешев говори за тях, трябва да каже и какви проблеми има в прокуратурата, дали знае изобщо за тях. 

„Какво мисли за мястото на прокуратурата в системата на държавните органи, за проблемите в наказателния процес? Не е трудно да си спомним, че във времето, в което ГЕРБ управляваше, прокуратура и изпълнителна власт бяха като скачени съдове и прокуратурата не пипаше изпълнителната власт. И днес прокуратурата не работи по отношение на функционери на ГЕРБ. Може да изгорят дребни винтчета и болтчета, но никога няма да стигнем до същността на проблема“.  

Предишна статияРусия: страхът от възможна ядрена ескалация нараства след военни учения в Сибир
Следваща статия”Булгаргаз” предлага със 70 лв. по-ниска цена на газа през ноември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук