Начало НОВИНИ Русия: страхът от възможна ядрена ескалация нараства след военни учения в Сибир

Русия: страхът от възможна ядрена ескалация нараства след военни учения в Сибир

0

Войната между Украйна и Русия продължава да предизвиква голям военен конфликт, който излиза извън нейните граници. Преди няколко часа британската медия The Times съобщи за руски влак с ядрено оръжие, насочил се към границата с Украйна.

Релсовото превозно средство е било свързано с звено, което управлява няколко съоръжения за съхранение на ядрени оръжия, които съставляват 12-то главно управление на руското министерство на отбраната, според анализатора на отбраната Конрад Музика. И въпреки че в социалните мрежи се разпространява видео за влака, полският експерт изключи, че се наблюдават „подготовки за изстрелване на ядрено изстрелване“.

Това обаче само засилва теорията за нова ядрена война, същата, която руският президент Владимир Путин вече намекна за започване, ако целостта на руската територия бъде застрашена.

„Ще използваме всички средства, с които разполагаме, за да защитим Русия и нашия народ“, каза Путин.

Руското правителство участва в надпревара във въоръжаването със Съединените щати от десетилетия, а сега и със своите съюзнически държави, които подкрепят Украйна в защитата на нейната територия от руската инвазия, започнала тази година.

В този смисъл разработването на ядрени оръжия е една от осите, които най-много тревожат международната общност, защото може да предизвика свръхразрушителен конфликт.

Към тази ситуация на тревога и неотдавнашните конфронтационни изявления на Путин се добавя присъствието на руската подводница „Белгород“ К-329, разположена с ядрената ракета „Посейдон“ и която вече е предупредила НАТО, защото е регистрирала движения в Северния ледовит океан.

Смъртоносността на Белгород ще се основава на неговата ядрена ракета, наричана още „оръжието на Апокалипсиса“, която има способността да достигне цел на 10 000 километра с абсолютна точност, причинявайки радиоактивно цунами.

Италианският вестник La Repubblica разпространи информация, че „оръжието на Апокалипсиса“ ще бъде изпробвано в района на Карско море в Сибир.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук