Начало НОВИНИ Трагедия в Индия: най-малко 90 загинали след срутване на наскоро ремонтирана инфраструктура

Трагедия в Индия: най-малко 90 загинали след срутване на наскоро ремонтирана инфраструктура

0

140-годишен висящ мост над река Мачу в Морби, щат Гуджарат, Западна Индия, се срути в неделя следобед, 30 октомври, докато около 400 души го пресичаха. Властите съобщават за най-малко 91 загинали и 30 ранени.

Спасителни звена от града и близките градове като Гандинагар и Барода се втурнаха към реката, за да подсилят спасителните усилия. Близо 70 души бяха спасени, а повече от 100 остават в неизвестност три часа след инцидента.

Висящият мост Морби е емблематична конструкция в региона за пешеходно използване, широк 1,25 метра и дълъг над 200 метра. Историческата инфраструктура, на повече от век, беше отново отворена за обществеността в сряда, 26 октомври, след ремонтни и обновителни дейности.

Според някои очевидци една от причините висящият мост да се е срутил е, че по време на инцидента е имало твърде много хора. Сред пресичащите имаше много жени и деца.

От своя страна премиерът Нарендра Моди обяви в социалните мрежи, че спасителните операции са в ход и говори за финансова помощ за ранените и семействата на загиналите.

„Дълбоко съм натъжен от трагедията с висящия мост Морби. Спасителни и помощни екипи са отишли ​​в района”, съобщи главният министър на Гуджарат Бхупендер Пател малко след като научи за инцидента.

Шест линейки, шест спасителни лодки и други помощни превозни средства са пристигнали на мястото на инцидента. Докато драгажните машини се опитваха да локализират жертви на дъното, където има много тиня.

Трябва да се отбележи, че мостът е открит на 20 февруари 1879 г. от тогавашния губернатор на Индия Рикард Темпъл. Творбата се смяташе за голяма инженерна работа, но през 2001 г. конструкцията й беше повредена от земетресение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук