Начало БЪЛГАРИЯ Главният прокурор се среща с представители на „БСП за България”

Главният прокурор се среща с представители на „БСП за България”

0

Продължават срещите на главния прокурор Иван Гешев с парламентарно представените партии.

Във фокуса на разговорите е правната реформа. Във вторник обвинител номер 1 отива в Народното събрание, за да се срещне с представители на „БСП за България”.

До момента Гешев е провел срещи с депутати от ГЕРБ-СДС, „Български възход” и ДПС. От „Продължаваме Промяната” и „Възраждане” все още не са дали отговор на поканата на главния прокурор.

Зам.-председателят на ПГ на „Демократична България” Людмила Илиева заяви, че няма да разговарят с главния прокурор, предава Нова тв.

“Без експертен диалог няма как да се постигне правна реформа, и да се постигне това, което гражданите очакват – справедливост“, заяви главният прокурор прокурор на среща с парламентарната група на ДПС в Народното събрание преди четири дни.

Гешев подчерта, че не си е позволявал да се меси в работата на другите власти. “Разбирането ми е, че без диалог между властите няма как да се получи“, каза още той.

Преди това , пред депутатите от ГЕРБ-СДС Иван Гешев подчерта, че има реална опасност от пълен провал в борбата с престъпността. Според него всеки, който има усещане за държавност, трябва да знае, че между институциите трябва да има взаимодействие, като част от това взаимодействие той разбира именно диалога с народните представители и с парламентарните групи. Гешев уточни, че правилният термин е правосъдна реформа, а не съдебна.

„През последните години продължаваме да представяме своите експертни становища, но няма как да се постигне прогрес, включително в борбата с престъпността, без институциите да си взаимодействат и да си говорят”, смята той.

Предишна статияЧестваме Деня на народните будители
Следваща статияКабинетът засекрети тол системата като част от националната сигурност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук