Начало БЪЛГАРИЯ Президентът Румен Радев кани на консултации ДПС

Президентът Румен Радев кани на консултации ДПС

0

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на ДПС, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата ще започне в 13:00 часа на „Дондуков“ 2.

В съответствие с чл. 99, ал. 1 на Конституцията, президентът провежда консултации с представителите на парламентарните групи в новоизбрания 48-и парламент.

В понеделник президентът проведе консултации с представители на „Продължаваме Промяната“ (ПП), а на 26 октомври Радев се срещна с ГЕРБ – СДС, припомня БТА.

Президентът Радев обяви, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът има да свърши много работа и ще провежда консултациите изчерпателно, за да бъдат обсъдени кризите пред страната и възможностите за тяхното решаване.

Държавният глава заяви, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България.

Цикълът „избори след избори“ не е най-доброто решение, така че връчването на първия мандат ще зависи и от хода на консултациите, коментира президентът. 

Предишна статияГазът през ноември поевтинява с 47%
Следваща статияНапрежение в Русе заради видео с жесток побой и унижение на момче

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук