Начало БЪЛГАРИЯ Зафиров: Блокирането на работата на НС увеличава възможността за президентска република

Зафиров: Блокирането на работата на НС увеличава възможността за президентска република

0

Блокирането на работата на Народното събрание увеличава възможността за прокарване на идеята за президентска република. От доста време ни управлява служебно правителство. Видимо е, че този модел не работи добре. Това ще е аргумент да засилим усилията си да не се стигне до подобно управление.

Това каза депутатът от БСП Атанас Зафиров в ефира на Нова телевизия.

Относно приемането на хартиената бюлетина той каза, че коалиция няма, има държавен интереси. „Аргументите ни за това са ясни и са от много време. Този модел ограничава гражданите да гласуват, но това не е връщане на хартиената бюлетина, а въвеждане на двоен модел“, обясни Зафиров.

„Не виждам възможност и алтернатива да подкрепим ГЕРБ.

Не е ясна нагласата на политическите партии за съставяне на управленска коалиция“, каза още той.

Според него възможностите за съставяне на правителство се търсят в друга посока, а не в това, че се гласува по един или друг начин с някой. Попитан дали са с ПП и ще ги подкрепят ли, той отговори, че ако бъдат поканени има голяма доза вероятност да подкрепят техния мандат. „Алтернативата, която ни предлагат тези, които ни свалиха, не е по-добра. Но все още не е изчерпан първия мандат. Има голяма възможност партиите, които гласуваха да се даде оръжие за Украйна, да се обединят и да подкрепят първия мандат“, смята Зафиров.

По думите му срещата между ГЕРБ и ПП е или подготовка за коалиция, или за нови избори. „Срещата е много странна, защото и двете партии демонстрираха непоносимост един към друг, а сега сядат на масата на преговорите“, заяви той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук