Начало БЪЛГАРИЯ Лорер загатна, че има хора в „Промяната“, които подкрепят коалиция в ГЕРБ

Лорер загатна, че има хора в „Промяната“, които подкрепят коалиция в ГЕРБ

0

„Това не са разговори за съставяне на правителство. Това са разговори за политиките, които този парламент, независимо чие е правителството, би следвало да поддържа“.

Това заяви в „Тази сутрин“ народният представител от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер по повод предстоящите разговори с ГЕРБ-СДС.

Коалиция с ГЕРБ?

„Един месец наблюдаваме парламент, в който първата политическа сила дойде без домашно. ГЕРБ зацикля и не успя да сформира коалиция. За нас е важно да седнем на масата и да започнем да дискутираме независимо какво ще се прави и кой ще управлява. Заедно трябва да решим какво ще направи този парламент за България“, добави той.

„Продължаваме промяната“ постави добро начало в българската политика. Органите на партията се събират и решават посоката на партията. Не мисля, че коалиция с ГЕРБ ще се дискутира. Ще обсъждаме политики. Дали ГЕРБ ще състави правителство без нас, или ние без ГЕРБ – предстои да видим“, посочи Лорер.
От думите му стана ясно, че има мнения за коалиция с ГЕРБ, но такова решение не е взимано.

„Преобладаващото мнозинство в „Продължаваме промяната“ е на мнение, че коалиция с ГЕРБ не може да се сформира. Това означава управление на малцинството под една или друга форма в този парламент“, подчерта той.
„Протегната ръка от едната страна е протегната, но от другата е шамар“, сподели представителят на „Продължаваме промяната“.

Гласуването за изтребителите F-16

„Модерни самолети в България сме виждали само във филми с Том Круз. За съжаление предплатихме първите самолети преди да ги видим. Тези самолети бяха договорени по недобър начин. Нашият въпрос е може ли да се договори по-добро разплащане за вторите 8 самолети“, коментира бившият министър на иновациите.
Депутатите в групата на „Продължаваме промяната“ гласуваха с нюанси по отношение на новата сделка за изтребители.

Предишна статияТревожна тенденция: Климатът на Земята се влошава все по-бързо
Следваща статияМарк Зукърбърг съкращава хиляди свои служители във Фейсбук и Инстаграм

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук