Начало НОВИНИ Марк Зукърбърг съкращава хиляди свои служители във Фейсбук и Инстаграм

Марк Зукърбърг съкращава хиляди свои служители във Фейсбук и Инстаграм

0

Компанията „Мета“, притежаваща социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, предвижда да съкрати хиляди свои служители още тази седмица.

Това твърди в своя публикация авторитетното американско издание The Wall Street Journal, предаде БТА.

Според написаното, на редица служители е казано да отменят всички свои несъществени пътувания по работа. Става въпрос за хиляди хора.

Към 30 септември „Мета“ разполагаше с над 87 000 служители по целия свят. Но резултатите ѝ от последното тримесечие бяха разочароващи и тогава създателят на компанията Марк Зукърбърг спомена, че персоналът ѝ няма да бъде увеличаван до края на 2023 г. и дори намекна, че той ще бъде „намален леко“. За третото тримесечие нетната печалба на Мета се стопи на 4,4 милиарда долара, което е спад с 52 процента на годишна база.

Сега The Wall Street Journal твърди, че официално ще стане ясно какви са готвените съкращения на 9 ноември. Със сигурност обаче хиляди работещи за „Мета“ щели да си тръгнат. Още в началото на годината „Мета“ призна, че Фейсбук губи много потребители. А големите инвестиции за изграждане на Метавселена не успокояват вече инвеститорите, които се съмняват, че компанията ще извлече значителни ползи от тази паралелна вселена.

Предишна статияЛорер загатна, че има хора в „Промяната“, които подкрепят коалиция в ГЕРБ
Следваща статияЗафиров: Блокирането на работата на НС увеличава възможността за президентска република

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук