Начало БЪЛГАРИЯ БСП се среща с „Продължаваме промяната“ за бюджета

БСП се среща с „Продължаваме промяната“ за бюджета

0

БСП ще проведе среща в Народното събрание с парламентарната група на „Продължаваме промяната“, на която да бъдат обсъдени предложения за държавния бюджет. Инициативата е на социалистите, съобщи репортер на БНР.

Социалистите започват срещи с парламентарните групи притеснени от ситуацията около най-важния финансов закон. На фона на сериозна инфлация доходите не могат да останат замразени, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалният пакет на левицата включва увеличаване на минималната заплата на 850 лв., увеличение на майчинството, безплатни учебници и лекарства за деца.

Подобни политики и действия се предприемат в зелия Европейски съюз посочи Корнелия Нинова.

„Подкрепа на работници, на бедни, на възрастни, на енергийно бедни, на уязвими, подкрепа за икономиката. Служебният кабинет казва, че има риск да се получи едно наддаване, предизборно, в парламента и това да доведе до лош край. И дали ще постигнем минимум съгласие между първо и второ четене да подкрепим народа си, без да рискуваме финансовата стабилност на страната.“

Като пример Нинова посочи края на миналата година, когато сме били в идентична ситуация. Кабинетът е внесъл предложение да се продължи стария бюджет до края на март. Тогава между първо и второ четене бяха направени драстични подобрения, каза още Нинова.

Срещата на БСП с ГЕРБ за бюджета се очаква в четвъртък , а с ДПС – в петък.

Предишна статияДемократите губят Камарата на представителите, ожесточена битка за Сената
Следваща статияГраничният ни полицай убит с ловна карабина, ден на траур в Елхово днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук