Начало БЪЛГАРИЯ Лорер след срещата с ГЕРБ: Опазил Господ да е стъпка към каквито...

Лорер след срещата с ГЕРБ: Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било коалиционни преговори

0

Равносметката от срещата между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната” е положителна. Това коментира Даниел Лорер, според когото ПП е успяла да извади формацията на Бойко Борисов от калната предизборна реторика. Започнали да ги притискат да мислят наистина за проблемите на хората и решенията, предложени от „Промяната”, съобщи NOVA.

„Видяхме нещо много положително. ГЕРБ се разходи по материала на „Промяната” и каза, че всичко им харесва, стига да има пари в бюджета. Най-интересното беше, че май-постигнахме и втори успех вчера. Ако мога да интерпретирам мистериозното изказване на Борисов, той май ни подкрепи за идеята да декларираме пред служебното правителство, че трябва да внесе бюджет”, каза още той.

Дали последните събития около ПП и ГЕРБ са стъпка към сътрудничество, Лорер отговори: „Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било коалиционни преговори. Изолацията на ГЕРБ стана ясна от ден първи. Отне им три дни да си изберат председател на Народното събрание. Но ние много ясно заявихме, че проблемите на хората за нас са номер едно. Ние сме конструктивна опозиция и ще си говорим с всеки, включително и с тях”, уточни депутатът.

Лорер отново посочи категорично, че коалиция с ГЕРБ „Продължаваме Промяната” няма да направи и първият мандат няма да получи подкрепа от тях. „Ако нашият Национален съвет реши – с втория мандат ще предложим правителство на малцинството с въпросните политики. Участие на ГЕРБ в правителство на „Промяната” също е немислимо”, уточни още той.

Предишна статияДоналд Тръмп ще обяви новата си кандидатура за президент на 15 ноември
Следваща статияПрокурорската колегия на ВСС ще избира директор на Националната следствена служба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук