Начало БЪЛГАРИЯ Прокурорската колегия на ВСС ще избира директор на Националната следствена служба

Прокурорската колегия на ВСС ще избира директор на Националната следствена служба

0
Единственият номиниран е настоящият ръководител на националното следствие Борислав Сарафов.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще избира директор на Националната следствена служба.

Единственият номиниран е настоящият ѝ ръководител Борислав Сарафов. Главният прокурор Иван Гешев, чийто заместник е, и още трима члена на Прокурорската колегия номинираха Сарафов за втори мандат. Един от основните им аргументи беше, че първият му е бил успешен.

Настоящият шеф на Националното следствие вече получи положителните оценки на Комисията по атестирането и конкурсите и по „Професионална етика“ към Прокурорската колегия. Според членовете им, които днес ще участват и в избора му, няма данни, поставящи под съмнение притежаваните от него високи професионални качества, безспорна квалификация, опит, специфична подготовка и доказани ръководни и административни умения. След анализ на медийни публикации е констатирано, че Борислав Сарафов притежава и необходимите нравствени качества.

Днес той ще изложи концепцията си за управлението на Националната следствена служба през следващите пет години и ще отговаря на въпроси на членовете на Прокурорската колегия. Към него няма постъпили становища и въпроси отвън.

За да спечели втори мандат и така да запази позицията си на заместник -главен прокурор по разследването, Борислав Сарафов трябва да получи подкрепата на поне 8 от в момента 10-членната Прокурорската колегия.

Предишна статияЛорер след срещата с ГЕРБ: Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било коалиционни преговори
Следваща статияРадев провежда консултации с партия „Възраждане“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук