Начало БЪЛГАРИЯ Обсъждат връчването на фишове и актове по електронен път

Обсъждат връчването на фишове и актове по електронен път

0

Комисията по електронно управление и информационни технологии ще разгледа предложение електронните услуги да се заявяват без квалифициран електронен подпис от физическите лица. Промените са записани в Закона за електронното управление.

Депутатите Надежда Йорданова и Божидар Божанов от „Демократична България“ предлагат да се премахне изискването за предоставяне на данни, ако могат да бъдат предоставени и по служебен път, съобщи БНР.

Урежда се и да отпаднат всички стикери и документи, които удостоверяват в налични регистри данни. Премахва се и изискването за квалифициран електронен подпис за заявяване на множество от електронните административни услуги.

Връчването на фишове, актове и наказателни постановления по електронен път също ще бъде уредено. Предложени са и промени за по-сигурна системата за сигурно електронно връчване.

Служебният кабинет наскоро одобри сходни предложения за промени.

На заседанието електронната комисията ще разгледа и обсъди общия законопроект за промени в Изборния кодекс. Те засягат машинния вот и връщането на хартиената бюлетина.

В началото на месеца залата подкрепи на първо четене връщането на хартиената бюлетина.

Предишна статияОсъдиха окончателно бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева
Следваща статияСвиленски, БСП: Мандат на ГЕРБ няма да подкрепим

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук