Начало БЪЛГАРИЯ Сабрутев: Един камион книги делят „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ

Сабрутев: Един камион книги делят „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ

0

„Вчера на изслушването на Росен Христов в парламента се чуха изключително сходни тези, като тези на колегите от ГЕРБ. Прокуратурата ще се произнесе дали има някакви нарушения. Всеки път, когато се спомене името на Росен Христов, в съзнанието ми изплува казусът с „Газпром“. Огромните усилия, които той положи да ги върне, а то какво се оказа – звънели са в Москва и оттам е вдигал телефонен секретар“, посочи депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му на Борисов му се иска Кирил Петков да му е коалиционен партньор, но това ще бъде само в неговите мечти.

„Борисов си сменя мнението на всеки 5 минути, накъдето духа вятърът. В изказването на Борисов отново чухме много лъжи. На 10 ноември 1989 година е играл мач и се е занимавал с частната си охранителна фирма. Добре, но през 1989 имаше ли частен бизнес? Години след това е създадена неговата компания“, допълни депутатът.

„33 години Преход и отново Борисов – това си казват хората. Политиците на прехода няма ли вече да се пенсионират и да отстъпят място на новите политици. В момента ПГ на ГЕРБ прави така, че да не се вдигат доходите. Един „камион книги“ делят „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ“, изтъкна Сабрутев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че по времето на кабинета „Петков“ цената на газа е достигнала абсолютния си пик от 320 евро на мегаватчас, а в момента цената на газа е 120 евро, три пъти по-ниска цена.

„Булгаргаз“ не ползва държавната гаранция от 150 млн. евро, която гласувахме в актуализацията на държавния бюджет. „Булгаргаз“ не ползва евтин земен ресурс. Чакаме служебния министър на енергетиката да се произнесе експертно каква е щетата, но тя може да бъде огромна. „Булгаргаз“ в момента има голям проблем с плащанията от „Топлофикация-София“, заяви гостът.

Сабрутев е категоричен, че тенденцията в цената на газа е тя драматично да пада.

„От 320 евро на 110 евро. Пазарът върви към успокояване. Хранилищата в Европа да пълни. Има рекордно ниско потребление, което допълнително мачка цената“, допълни той.

„Ние изготвихме проекторешение, което ще доведе до реален спад в цените на горивата. Това реално решение включва четири стъпки. Първата е да се възползваме от дерогацията, която предложи кабинетът „Петков“. Другото нещо е да се въведе изискване – рафинериите, които искат да обработват руски суров петрол – да го правят през български дружества“, коментира депутатът от „Продължаваме промяната“.

И заключи, че е изключително важно да има бюджет за следващата година. По думите му обикновените хора искат политиците да си свършат работата, а служебният кабинет бяга от отговорност.

Предишна статияПочитаме Св. Мина – покровител на семейството
Следваща статияХристов: Бившият енергиен министър е дал инструкции да бъде спрян вносът на газ от „Газпром“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук