Начало БЪЛГАРИЯ Христов: Бившият енергиен министър е дал инструкции да бъде спрян вносът на...

Христов: Бившият енергиен министър е дал инструкции да бъде спрян вносът на газ от „Газпром“

0

Бях призован в Националното следствие като свидетел относно спирането на доставките от „Газпром“ и последващите преговори. Нямам информация дали ще бъда викан отново на разпит, може евентуално да поискат допълнителни документи, но аз ще съдействам изцяло. Това съобщи в ефира на bTV служебният министър на енергетиката Росен Христов след разпита си в НСлС.

Той заяви, че предходното правителство на Кирил Петков е купувало газ 30% по-скъпо.

“Тогава газът е купуван на борсова цена, сега ние го купуваме с 50% по-евтино от борсата. Техните сметки докараха България до този резултат. Тези хора (предишните управляващи, бел. ред.) не знаят как работи борсата“, поясни министърът.

“Бившият енергиен министър Александър Николов е дал инструкции на „Булгаргаз“ да бъде спрян вносът на газ от „Газпром Експорт“, както и да не предприема мерки за плащане по новата схема за превалутиране“, добави още той.

“Нямам намерение да подава оставка, тъй като служебното правителство е постигнало „страхотни резултати“ за по-малко от три месеца“, допълни Хтистов по повод поисканата му оставка от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Предишна статияСабрутев: Един камион книги делят „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ
Следваща статияКалина Константинова категорична: Не може да има общо управление между ПП и ГЕРБ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук