Начало БЪЛГАРИЯ Никола Минчев: Коалиционно споразумение с ГЕРБ няма да подпишем

Никола Минчев: Коалиционно споразумение с ГЕРБ няма да подпишем

0

„Продължаваме промяната“ още не са решили дали ще предложат кабинет, или ще върнат втория мандат, ако се стигне до него. Това обяви бившият председател на парламента Никола Минчев пред Нова ТВ.

Той каза още, че няма как да се подпишат под документ заедно с ГЕРБ. Това е отговорът на ПП на предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който преди два дни поиска политическите партии да се споразумеят за общ документ, с който да се управлява чрез редовно правителство.

Идеята му е за съгласие по определени политики, като дори заяви, че партията му може да подкрепи „Продължаваме промяната“ за втория мандат.

Думите на Борисов „не променят ситуацията“, каза Минчев.

„Изобщо не е на дневен ред вторият мандат. На дневен ред е връчването на първия мандат, после да видим как ще подходи ГЕРБ. Чак тогава можем да говорим за втория мандат. При Борисов често се сменя мнението – няма как да подкрепим, казва един път; бихме могли, твърди друг път“.

Бившият председател на Народното събрание каза, че разписване на управленска програма, „под която да се подпишем и ние, и ГЕРБ – това значи коалиция – не сме готови за това“.

„Едно е да се говори за определени политики, когато са смислени и разумно въведени в пленарна зала, но политическа воля за коалиция не мисля, че има. На този етап това не е възможно с ГЕРБ. Трябва ГЕРБ да преосмислят тези 12 години, в които управляваха и вместо да достигнем стандарта на живот на европейците, ние изостанахме от тях“, заяви Минчев.

Той каза още, че не са обмисляли дали да внесат предложение за кабинет, ако вторият мандат стигне до тях.

„Ако внесем проект за кабинет и цялата група на ГЕРБ гласува, ние няма да върнем или да подадем оставка, или да се откажем, но няма как да разпишем коалиционно споразумение с тях“, заяви категорично Никола Минчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук